Fermente Gıdalar Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık

Stok Kodu:
9786057846358
Boyut:
16X24
Sayfa Sayısı:
754
Kapak Türü:
Karton Kapak
Dili:
Türkçe
indirimli
490,50
Taksitli fiyat: 9 x 59,95
1 adet mevcut
9786057846358
366322
Fermente Gıdalar
Fermente Gıdalar Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık
490.50

Fermente Gıdalar

 

Fermente gıdaların tarihçesi, bilinen en eski kayıtlara göre MÖ 6000’li yıllara kadar uzanmaktadır. Bu tarihten günümüze kadar fermente gıdalar giderek artan bir ilgi ile hem üretilmeye hem de tüketilmeye başlanmıştır. Kuşkusuz, bunun en önemli nedeni, fermente gıdaların insan sağlığı üzerine olan olumlu etkilerinin giderek daha iyi anlaşılmasıdır. Özellikle fermente ürünlerin antimikrobiyel, antioksidan, probiyotik, kolesterol düşürücü ve benzeri etkilere sahip olmalarından dolayı, fonksiyonel ve terapötik etkileri olduğu bilim dünyası tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Bu gerçekten yola çıkarak, çalışmayı farklı üniversitelerde çalışan ve uzman akademisyenlerden kurulu geniş bir yazar grubu ile birlikte gerçekleştirdik ve alanındaki benzer kitaplardan daha güçlü, öncü ve farklı olmasını hedefledik. 
Kitabın başlangıç bölümünü fermantasyonun tarihçesi oluşturmuştur. Sonrasında, günlük hayatımızda önemli bir yer tutan ve severek tükettiğimiz fermente gıdalar, ayrı bölümler hâlinde tek tek ele alınmış ve bu gıdaların mikrobiyolojisi, teknolojisi ve sağlık üzerine olumlu etkilerine yer verilmiştir. Kitabın son kısmında ise, fermente gıdalar mevzuatı ile ülkemizde yaygın tüketimi bulunmayan, ancak yurtdışında sıklıkla tüketilen diğer fermente gıdalar hakkında da bilgiler yer almıştır. Kitap; akademisyenler ve bu alanda öğrenim görenler öğrenciler yanında, akademik çalışma yapmayan kişilere de hitap edebilecek düzeyde hazırlanmıştır. 

Yazar(lar) : Ayşe Gürsoy, Barbaros Özer, Başar Uymaz Tezel, Berrin Özkaya, Burcu Özel, Eda Demirok Soncu, Elif Yıldız, Fatma Çoşkun, Filiz Yıldız Akgül, Gülcan Koyuncu, Halil İbrahim Kaya, İrem Uzunsoy, Metin Güldaş, Mustafa Akçelik, Nefise Akçelik, Nevzat Artık Nura
Kitabımızın öğrencilere, akademisyenlere ve konuya ilgi duyan herkese yararlı olması dileğiyle…. 

Fermente Gıdalar

 

Fermente gıdaların tarihçesi, bilinen en eski kayıtlara göre MÖ 6000’li yıllara kadar uzanmaktadır. Bu tarihten günümüze kadar fermente gıdalar giderek artan bir ilgi ile hem üretilmeye hem de tüketilmeye başlanmıştır. Kuşkusuz, bunun en önemli nedeni, fermente gıdaların insan sağlığı üzerine olan olumlu etkilerinin giderek daha iyi anlaşılmasıdır. Özellikle fermente ürünlerin antimikrobiyel, antioksidan, probiyotik, kolesterol düşürücü ve benzeri etkilere sahip olmalarından dolayı, fonksiyonel ve terapötik etkileri olduğu bilim dünyası tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Bu gerçekten yola çıkarak, çalışmayı farklı üniversitelerde çalışan ve uzman akademisyenlerden kurulu geniş bir yazar grubu ile birlikte gerçekleştirdik ve alanındaki benzer kitaplardan daha güçlü, öncü ve farklı olmasını hedefledik. 
Kitabın başlangıç bölümünü fermantasyonun tarihçesi oluşturmuştur. Sonrasında, günlük hayatımızda önemli bir yer tutan ve severek tükettiğimiz fermente gıdalar, ayrı bölümler hâlinde tek tek ele alınmış ve bu gıdaların mikrobiyolojisi, teknolojisi ve sağlık üzerine olumlu etkilerine yer verilmiştir. Kitabın son kısmında ise, fermente gıdalar mevzuatı ile ülkemizde yaygın tüketimi bulunmayan, ancak yurtdışında sıklıkla tüketilen diğer fermente gıdalar hakkında da bilgiler yer almıştır. Kitap; akademisyenler ve bu alanda öğrenim görenler öğrenciler yanında, akademik çalışma yapmayan kişilere de hitap edebilecek düzeyde hazırlanmıştır. 

Yazar(lar) : Ayşe Gürsoy, Barbaros Özer, Başar Uymaz Tezel, Berrin Özkaya, Burcu Özel, Eda Demirok Soncu, Elif Yıldız, Fatma Çoşkun, Filiz Yıldız Akgül, Gülcan Koyuncu, Halil İbrahim Kaya, İrem Uzunsoy, Metin Güldaş, Mustafa Akçelik, Nefise Akçelik, Nevzat Artık Nura
Kitabımızın öğrencilere, akademisyenlere ve konuya ilgi duyan herkese yararlı olması dileğiyle…. 

Axess Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 490,50    490,50   
2 255,06    510,12   
3 173,31    519,93   
6 88,29    529,74   
9 59,95    539,55   
QNB Finansbank Kartları
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 490,50    490,50   
2 255,06    510,12   
3 173,31    519,93   
6 88,29    529,74   
9 59,95    539,55   
Bonus Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 490,50    490,50   
2 255,06    510,12   
3 173,31    519,93   
6 88,29    529,74   
9 59,95    539,55   
Paraf Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 490,50    490,50   
2 255,06    510,12   
3 173,31    519,93   
6 88,29    529,74   
9 59,95    539,55   
Maximum Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 490,50    490,50   
2 255,06    510,12   
3 173,31    519,93   
6 88,29    529,74   
9 59,95    539,55   
World Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 490,50    490,50   
2 255,06    510,12   
3 173,31    519,93   
6 88,29    529,74   
9 59,95    539,55   
Diğer Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 490,50    490,50   
2 -    -   
3 -    -   
6 -    -   
9 -    -   
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat